MUSIC NEWBORN - Oliver Hirsh

 

kammerorgel med sangere, instrumentalister

Medvirk selv i en koncert organiseret af koret/ensemblet med engelsk musik omkring kammerorglet. Fællesprøve(r) kan eventuelt formes som kursus. Programmet kunne fokusere på ét af følgende temaer:

projekt Peter Philips

Herlige, til dels virtuose værker for tasteinstrument, sat i relief af vokalsatser, som komponisten brugte som udgangspunkt, såsom hans egen 6-stemmige madrigal Fece da voi partite eller Orlando di Lassos 4-stemmige Bonjour, mon cueur. Instrumentalister blandt deltagerne kan eventuelt spille dansesatser over passamezzo-grundlaget som forberedelse til at opleve Philips' Pavana og Galiarda af samme navn (fra Fitzwilliam virginalbog). Endnu en mulighed for sangere, eventuelt med instrumentalledsagelse: Philips' 5-stemmige Ascendit Deus eller den 8-stemmige Cecilia Virgo.

Thomas Tomkins genopdaget

Vi indstuderer et Verse Anthem for kammerkor med solister og instrumentalledsagelse. Hertil bydes på en farverig buket af værker for tasteinstrument i de forskellige former, som man dyrkede i 1600, da Tomkins var elev hos

mesteren William Byrd

Fra Byrds vidunderlige og alsidige vokalproduktion vælger vi en motet, der passer til besætningen (gerne også til kirkeåret). Desuden stifter vi bekendtskab med en gammel engelsk vise. Højere udtrykskraft findes næppe end den, der udfolder sig i Byrds sublime variationsværker over kendte sange fra samtiden. Egentlig bygger alle værkerne for tasteinstrument på variations-princippet, om de så hedder fantasia, pavan eller galliard. Og alle føler sig hjemme på det livlige kammerorgel, hvis forbillede omtales år 1605 i slotsbøgerne i Sevenoaks.

 

index | baggrund | koncerter | workshops | cd | kurser | kompositioner | kontakt